Är du sexuell?

De flesta svarar nog jag på den frågan.
Jag har turen att vara heterosexuell, och med tur menar jag att jag har haft det väldigt enkelt i mitt liv med min typ av sexualitet, eftersom det är den enda som är accepterad fullt ut av samhället. Ingen har ifrågasatt den, jag har aldrig behövt dölja den, jag har aldrig behövt vara orolig för att människor omkring mig kanske inte accepterar mig som vän eller kollega för att jag har min sexuella läggning.
 
Idag kryllar det av olika sexuella läggningar och jag tror knappast att det är ett modernt påhitt utan det har existerat lika länge som människan funnits, det har bara inte varit någon som vågat visa den, utan man har snällt rättat sig i ledet efter de normer som någon skapat och bestämt att vi ska följa.
 
Då undrar man ju vem som besitter den rättigheten att bestämma vad som är rätt och riktigt vad gäller just sexualitet?
 
Det finns ju självklart mängder av åsikter i denna frågan och min åsikt är att ingen kärlek är fel, inte heller någon sexualitet är fel så länge ingen av parterna tar skada. Jag tycker att man kan kalla det skadefri sexualitet.
Om två människor vill samma sak så kan det väl ändå inte vara fel? 
 
En del uttrycker att de tycker det är äckligt om två homosexuella killar har sex. Men är det någon som har tvingat dem att se på??
Det finns säkerligen många heterosexuella som gillar att göra vissa saker som andra tycker är äckligt, var är skillnaden?
 
Som tur är är vårt samhälle ändå på väg till en mer öppen syn på sexualitet av olika slag, men vi har fortfarande en lång väg kvar.
Jag önskar verkligen att alla som är bi, lesbiska, bögar, transor mm mm och som är på väg att glänta på garderobsdörren, sticker försiktigt ut ena tån och blir varmt mottagna på utsidan och uppskattade, omtyckta, respekterade och älskade för den person de är med sin sexuella läggning och allt.
För du som inte kan acceptera dem som de är, vem är du att döma? Vad ger dig den rätten och framförallt hur kan du tro att du besitter den rätten?
 
Fram för skadefri sexualitet i alla dess former och underbart med Pride och HBTQ festivaler, där de som verkligen behöver det kan få känna stöd och kärlek och vi som råkar ha blivit hetero får lära oss att de är precis lika mycket värda som vi och inte alls konstiga eller äckliga.
 
Love Peace and Sexuality <3 <3 <3
 
 
 

Är du sexuell?


Kanindusch

Idag konstaterade jag att vår kanin är precis lika knäpp som övriga familjen här.
Hon har bott ute, men idag fick hon flytta in i ny fin bur och ska få skutta ut och in i buren som hon vill när vi är hemma.
Hon var ganska lerig när jag tog in henne så jag konstaterade att en dusch är nog nödvändig.
 
Jag har aldrig duschat en kanin tidigare och förberedde mig på en panikslagen vilt sprattlande kanin som halkar runt i badkaret i sina försök att fly.
Men nej, det visade sig att vår lilla ulltott älskar att duscha! Hon satt still och försökte nyfiket få tag i duschstrålen och smaka lite på vattnet.
 
När jag skulle duscha henne i bakdelen vilken var ganska skiten eftersom hon är väldigt långhårig just där så ställde hon sig snällt på bakbenen med stöd mot en handduk som hängde över badkarskanten så jag kom åt ordentligt att duscha henne där. Som om hon inte gjort annat än blivit duschad.
 
Ja jag fattar att hon inte medvetet ställde sig så, men ni fattar att jag blev helt förvånad över detta coola beteende.
Kort o gott, vi har världens coolaste kanin och hon är säkert så cool för att hon är lite knäpp :)
 
Imorgon ska vi iväg och klippa klorna på henne och det skulle inte förvåna mig om hon gillar det med. Ser framför mig hur vi har kvällsmys hon och jag, hon ligger gott i mitt knä medan jag filar hennes klor.... ;)
 
Funnybunny kramar till er alla ♥

Trafikfaror

Hade den fantastiska förmånen att få stå i bilkö på hemvägen idag.
Götatunneln var avstängd vilket medförde ett visst kaos i trafiken (om man nu kan kalla miljoner stillastående bilar för kaos....)
För min del innebar det en hemresa som tog en och en halv timma längre än vanligt, men det är ändå ett kärt i-landsproblem kan man ju säga.
 
När jag ändå är inne på trafikproblem så kommer jag även att tänka på mina resor TILL jobbet varje morgon. Jag kör på Linnégatan varje morgon och där finns ett antal övergångsställen. Som bekant för de flesta med körkort så är man numera skyldig att stanna för fotgängare vid övergångsställe, men jag kan inte minnas att jag någonstans vare sig läst eller hört att man har skyldighet att stanna för cyklande cyklister vid övergångsställen...
 
Detta fenomen upplever jag i stort sett varje morgon, hela Linnégatan är full av cyklister som glatt cyklar rakt ut i vägen i full fart vid övergångsställena. Det känns som en lottovinst varje gång man lyckas att inte köra på någon, för de kommer i full sula rätt ut från någon tvärgata och skulle man vara så nära övergångsstället så att man inte hinner stanna och de (ve och fasa) skulle behöva använda sin broms för att undvika en kollision så blir de vansinniga.
Jättefint att det finns många cyklister, bra för miljön och för många en motionsform som man gör utan att tänka på det liksom, men kära ni, ni måste vara mer rädda om er och se er för därute i trafiken, för jag har då inte lust att ha ditt liv på mitt samvete p g a att du trodde att du var fotgängare fast med en cykel fastsatt mellan benen....
 
Cykla lugnt och glöm inte cykelhjälmen <3

skön helg

Idag hade vi premiär på bakluckeloppisen :)
Vi tyckte vi hade mycket saker med oss, men när vi såg alla andra packa ur bilar som var så fulla så de knappt gick att stänga så såg det ut som vi knappt hade någonting med oss.
 
Våra vänner vi var där med sålde kantareller som de plockat igår, 30 liter gick åt på en timme ungefär!  Snacka om skogens guld!
Vi var väldans duktiga som inte köpte med oss en endaste pinal hem så vi gick med vinst :)
 
Solen har ju visat sig även idag så när vi kom hem slappade jag i den underbara sommarvärmen en stund, mumma för själen ♥
 
Nu är det dags för lite skötaomsigtid och epilera benen och måla tånaglarna, sedan tänker jag landa i soffan med filmen vi började att titta på igår "The Raven", men jag somnade så jag får kolla vidare idag, den verkade riktigt bra.
Vi såg även filmen "Dream House" igår med Daniel Craig, en thriller som jag verkligen kan rekommendera om man gillar oförutsägbara filmer och den kategorin av filmer :)
 
Ha en härlig söndagkväll everyhopa ♥
 
 

Underbara lördag <3

Dagen började bra med underbar lååång sovmorgon, blev sedan väckt av kärleken som serverade frukost på sängen såhär en helt vanlig lördag mitt i livet ♥
 
Tog en promenad ner till torget med min fina granne och köpte en välbehövlig nagelfil av sandpapper, storshopping minsann! Har blivit rekommenderad glasfiberfil och många säger att de är bäst, men mina naglar gillar inte alls den filen. De bara delar sig och blir skittråkiga så nu har jag investerat hela 20 kr på en traditionell skitabra fil :)
Blev också lycklig över att hitta galltvål inne på Ica! Har letat efter det länge och nu hade de minsann det - slut på fläckar som inte går bort!
 
Efter denna fantastiska shoppingtur bjöds det på fika hos fina grannen vars hem numera blivit namngett till café Söder av undertecknad, där fick man fuffe och fiffirutor (hembakta såklart) och det var smaskens (eftersom det är lördag så får vi äta godis och annat krafs jag och min älskling).
 
Eftermiddagen har ägnats åt att samla ihop gamla saker som inte används i detta hem längre för att dra med till en bakluckeloppis imorgon. Inser att vi behövt ett större bagageutrymme trots en Saab-combi.... Hur mycket saker samlar man på sig egentligen?? Men men nu får vi se om det finns andra som gladeligen vill bli sambos med våra gamla avlagda prylar. Premiär för dylik aktivitet för oss - spännande!
 
Gillar verkligen återvinningsstuket och köper gärna begagnat i bra skick själv till en betydligt billigare peng än nyskick. Eftersom jag inte sopsorterar och jag kör bil så får jag väl se det som mitt bidrag till en liiiite bättre miljö på vår jord :)
 
Nu mina vänner tänker jag ta ett litet soffhäng och bara njuta av resten av denna dag ♥
 
Happy lördag everyhopa ♥
 

50 år....

Idag har jag varit och firat en av mina fina vänner som fyller 50 år. 50 år.... Fick en liten ångestattack när jag nämnde det för en kollega igår, det innebär ju att jag snart är där med.
Ja snart och snart, men om sisådär 4,5 år...
 
Jag har ingen noja för att bli äldre utan snarare för att livet ska ta slut... Jag vill ju vara med här för alltid ( så kanske jag inte känner om jag blir typ hundra år...;)) Men så känns det nu.
 
När jag frågade henne hur det kändes så sa hon att " det känns skönt, för nu har jag bara en tredjedel kvar, sedan får jag vila".
Men lilla gumman, du kanske ska dra ner på tempot lite så du kan njuta av din sista tredjedel?
"Jaja, jag kommer att få både njuta och vila när jag gått över till andra sidan"
Lite förvirrad över hennes svar så tänker jag att vi ser väldigt olika på våra liv här på jorden...
Nu är det inte så att hon är trött på livet som man kanske kan tro utan hon bara kör på i 190 knyck genom livet och har uträttat betydligt mer än vad jag med min lite mer mañanastil någonsin kommer att göra under min livstid, och då tycker inte jag att jag lever ett händelsefattigt liv på något sätt.
 
Så olika kan det vara och med tanke på att jag blir 50 år om sisådär 4,5 år så är det nog hög tid att gå och lägga sig nu så tant orkar upp kl 6 imorgonbitti ;)
 
Natti natti på er alla goingar därute <3
 
 
 

RSS 2.0