Bröllop!

Imorgon är det dags för kungligt bröllop i England, om nu någon har lyckats missa detta...;)
Ikväll har jag kollat in lite förberedelser på tv och ser fram emot att få se vigseln på tv imorn, lite tight blir det för jag ska hämta trollet mitt i alltihop.
Jag är ju såå bröllopstokig!
Jag ville bli bröllopskoordinator en gång i tiden, men det bidde inte så. Däremot har jag haft det stora nöjet och äran att få vara delaktig i flera vänners bröllopsplanering och blir anlitad att sjunga på bröllop emellanåt, det är något av det roligaste jag vet:)

Naturligtvis är jag mest nyfiken på Kates klänning...:)

Jag har även denna veckan följt en liten bröllops serie på tv4 där det var fyra brudar man fick följa som tävlade om en bröllopsresa. Det var 4 väldigt olika bröllop. Ett ganska traditionellt (förutom att de dansade fram till altaret), ett rockbröllop, ett Hollywoodbröllop och ett Barockbröllop. Så kul att se olika teman och hur andra uppfattar dessa teman. Jag tycker att det viktigaste är att brudparet är nöjda och får det som de vill ha det och här var alla nöjda med sina egna bröllop :)

Jag har ringt lite samtal idag för att kolla upp coaching utbilningar mm, men har dessvärre inte fått tag i någon så jag har inte fler svar idag, men det är bara att ringa vidare.

Nu ska jag lägga mig på soffan och titta på tv en stund innan det är dags att sova, (om jag inte somnar där...)
Ha det gott och var rädda om er <3

Nu vet jag vad jag vill bli när jag blir stor!

Annonser från BloggPartner
Nu är det ett tag sedan jag skrev här och det av olika anledningar, men nu ska jag försöka bättra mig och bli mer frekvent :)

Idag har det hänt något fantastiskt! Jag har kommit på vad jag vill jobba med :)

Jag har varit inne på det tidigare och jag har många människor omkring mig som sagt det till mig, men jag har inte riktigt fattat det förrän nu, jag vill bli coach!

Nu känns det såå spännande och jag har kikat på lite olika utbildningar på nätet och ska kolla upp möjligheterna att få en kurs betald av Trygghetsrådet, hoppas på tur där...
Jag behöver ju ändå någon typ av arbete under tiden tills man dels har blivit klar med kursen, dels har fått en kundkrets som man kan leva på, så nu rycker jag i kontakter som kan ge mig möjlighet till extraarbete :)

Kursen är inte lång och det passar mig alldeles utmärkt eftersom jag inte är den som gillar att plugga, bara ca 10 dagar.
Åhh vad jag vill att det ska bli morgon så jag kan få lite besked! (otålig?? jag??) :)

Idag har jag f ö varit iväg och tvättat cabben och fikat med sötstrumpan (vi fikade medan de tvättade bilen på en sån där käck handbiltvätt för dryga hundralappen) och vi var så himla trevliga fuffekunder så vi fick ett par flipflop var från Ahlgrens bilar, alldeles rooooosa var de. "One size fits nobody" var det dessutom :)

Min goaste Tarja var på besök ikväll och vi pratade om hennes och hennes sambos bröllop i augusti :) Jag har fått den stora äran att få vara toastmadame tillsammans med en guldbaggevinnare, det ska bli såå kul :)

Vi passade även på att lägga tarotkort för mig och det var mycket intressant, vi gör det emellanåt och det är lika spännande varenda gång...

Nu ska jag kolla vidare på nätet och se om jag hittar något mer ang utbildningar mm och hoppas att ni alla får sova gott och får en alldeles underbar dag imorgon, var rädda om er därute <3

Yes!! I did it :))

Idag mina vänner är jag stolt över mig själv...Jag gjorde det! Jag var på gymmet och jag tränade!! :)

Min underbara Stumpafi jobbar på gymmet så hon fick agera PT idag. Jag började i lagom takt och det var faktiskt riktigt roligt, så nu tänkte jag ta mig dit på onsdag igen.
Spännande att se hur detta ska gå, men jag tar en dag i taget, men jag känner äntligen energin komma tillbaka till mig och det är helt underbart:))

En tripp till min bästaste Sylvi på fika bidde det på dagen, och då var det premiär för att köra nercabbat dessutom, snacka om vårkänslor, sedan gymmet och efter det en go stund i solen med min goa granne.
Mmm life is great <3

Min älskling är fortfarande sjuk stackarn, så han är hemma från jobbet och nyser o snörvlar...:(

Strax är det dags att förse familjen med mat, vilket idag består av chili con carne, enkelt o gott, ris till de andra och quinoa till mig eftersom jag ska dra ner på kolhydraterna och så grönsaker till:)

Jaa mina vänner det var lite om min underbara soliga dag, hoppas att ni haft de lika gott som jag :)

Ha det så gott därute och var rädda om er <3

mattesnille och shopohollic

Hej alla fina :)

Den här helgen har bara varit helt underbar, förutom att min älskling har legat sjuk med halsont o feber.

I fredags fick jag ett hungerbryt och bröt verkligen ihop. Min underbara fina sambo pratade förstånd med mig oh fick mig att förstå att jag banne mig testat varenda diet som är någorlunda känd, men aldrig testat att kanske äta lite mer normalt och börja träna istället... Hmmm.... den tåldes att tänka på...

Jag fick med mig visakortet till vårt lilla torg och köpte hamburgare, cola, chips, choklad och tuttifrutti godisar.
Hamburgaren var himmelskt god och avnjöts mycket långsamt för att kunna njuta av varje tugga ordentligt, orkade dock inte äta upp hela, men jag blev mätt!
Colan var väldigt söt, men god, chipsen var goda men inte frosserigoda... Chokladen var god, men den riktigt mörka är godare, tuttifruttigodisarna var så söta så jag kunde bara inte äta dem, de gav jag bonusdottern.
Kan tillägga att ett, jaa ETT glas cola gick ner, sen var det stopp!

Vad har hänt?? Jag har ingen aning, men glad är jag, Hallelujamoment! 

På lördagen satt jag ute i den underbara solen i min sköna badenbaden (där jag f ö spenderade större delen av fredagen med...) vår granne kom ut och satte sig en stund och vi pratade lite proteinpulver mm, vilket jag tänkte äta lite nu om jag ska träna, men de flesta är ju sötade, men då vips så kom han ut med en underbart god proteindrink på ett naturellt proteinpulver blandat med vatten och frusna jordgubbar, MUMS!!! Smakade inte sött utan bara så lätt och jordgubbigt o gott :) Så där fick han en kund till sin hälsokostbutik :)

I fredags kom mitt älskade lilla Troll hem från Gran Canaria så igår var hon här några timmar, äntligen :)
Stackarn hade bränt sig i solen, så jag fick smörja och fixa riktiga krämer till henne lilla skruttan, men annars hade hon haft det jätte-bra.

Idag blev det sanering av badrummet på förmiddagen, gott att ha det gjort, sedan kom kompisen solen fram och då intog jag samma position som de två föregående dagarna, i badenbaden :) Idag var det riktigt varmt så det blev shorts o linnesolning.

Ett par grannar satt på sin uteplats och diskuterade något som skulle köpas in till deras uteplats, och jag följde en fantastiskt underhållande konversation när frun i huset skulle räkna ut hur mycket de skulle behöva av vad det nu var de skulle köpa: jaa det blir ju 40 totalt och så får vi dela det med 8 det blir ju 6.... Och så fortsatte konversationen kring dessa uträkningar. Jag satt och funderade på om jag skulle lägga mig i konversationen och meddela dem att det de skulle göra troligen skulle bli helt galet eftersom 6x8 inte är 40...
Nej tänkte jag, de får nog fixa detta ändå. Lite senare kom de hemkörandes med vad det nu var och då kom dottern i huset ut och så skulle det räknas igen (dottern kanske 15-16 år) Hon kunde överhuvudtaget inte gångertabellen förklarade hon för sina föräldrar, pappan talade då om hur viktigt det är med huvudräkning, jaa tänkte jag, kanske frugan skulle ta en komvux kurs och eftersom han höll med i hennes tidigare beräkningar så kanske han skulle hänga på, och, äpplet faller inte långt från päronträdet... :)

Jag träffade på ytterligare en granne på eftermiddagen. Hon pratade på om hur bra de trivdes och hopades att vi med skulle göra det, och det hade ju vart lite tufft med detta dyra boendet berättade hon, särskilt när hon vart arbetslös. Ja det är inte kul, svarade jag, jag är själv arbetslös så jag vet hur det är.
Nej det var jobbigt fortsatte hon, barnen kunde inte få något och det bakades högt o lågt och man hade knappt mat på bordet (de har 8 barn...). Oj då, sa jag, nej så illa har inte vi det som tur är, men jag saknar att kunna åka till stan o bara shoppa, sånt som man egentligen kanske inte behöver, bara för att man kan.
Va?? utbrister hon, du är väl inte shoppoholic??!! Öhh, neej, jag är kvinna...

Jaa så var mina upplevelser med några av de människor som vi nu ska campera ihop med i vår nya neighborhood... :)

På kvällen hade jag en pysslaommigsjälvstund:) Först färgade jag håret, sedan umgicks jag med min silképil och så fick jag med mig Bonusdottern på 1 timmas PW i den underbara vårkvällen.
När vi gick på en grusväg strax bortanför vårt hus så hamnade vi mitt uppi värsta grodparningen. Hela grusgången var full med parande grodor, jag har aldrig sett något liknande, men det var kul att se dem hoppa omkring med en på ryggen, det lär ju krylla av grodyngel i vår bäck snart...:)

Jaa mina vänner det var min helg det. Nu ska jag snart gå o sussa och hoppas att det blir en go måndag för oss alla :) Var rädda om er därute <3


det ofattbara

Lilla fina tjejen har fått beskedet idag...
De onda är sååå många, de har tagit över och det enda man kan göra nu är att köpa tid med immunceller från donatorn.... För att förhoppningsvis få sommaren ut tillsammans...

Jag kan inte göra annat än att fortsätta be om ett under, hur är det möjligt att denna lilla fina, full av bus och liv, ska få vara hos sin familj så kort tid.

Jag fick dessutom ett telefonsamtal idag från en vän som jag inte pratat med på ett bra tag, hennes svägerskas dotter är 5 år och fick samma besked igår som lilla fina tjejen och hennes familj, de känner varann också, den lilla 5 åringen har tampats med sin sjukdom sedan snart 2 år tillbaka... Och nu har de onda tagit över henne med.

Fy för de onda!! Vart kommer de ifrån?? Vad är det som gör dem så starka jämfört med de goda?? Många frågor och då kan jag ju bara föreställa mig hur många frågor det är hos de drabbade familjerna...

Massor med kärlek till de båda små fina tjejerna och deras familjer, som jag skrev igår...Jag sitter bredvid och ber till högre makter om två under <3 <3

jag sitter bredvid

Min fina fina vän fick det fruktansvärda beskedet idag... Benmärgstransplantationen hade inte motat bort det onda i lilla fina tjejens kropp...

Varför ska det hända??? Varför ska lilla fina tjejen behöva kämpa med cellgifter och transplantationer när hon egentligen skulle vara på dagis, komma hem och vara lite trött och trotsa mamma o pappa i vardagsbestyren, hitta på bus och sedan le sådär som bara får mamma o pappa att smälta och ge henne en stor kram med förmaningen att så gör vi inte igen.
Härma storasyster i allt vad hon gör och passa på att låna hennes grejer när hon inte ser.
Busa med hunden tills mamma blir tokig och säger till dem att sluta.

Så skulle det vara...Inte skulle hon ha sjukhuset som sitt hem där vardagen innebär dropp, hemska mediciner, illamående, smärta... 

Och nu när hela familjen har kämpat o kämpat igenom tårar och förtvivlan, hopp och helvete kan det inte bara få vara så att de nya goda cellerna tog över och vann kampen mot det onda...

Jag sitter bredvid och önskar av hela mitt hjärta att det fanns något jag kunde göra, det låter så banalt, men det är det enda man önskar när man sitter bredvid...

Eftersom jag inget annat kan göra så skickar jag all kärlek och styrka jag förmår till lilla fina tjejen och hennes familj och ber om ett under... <3

vatten o pulver

idag var den första dagen som jag utmanade mig själv att leva på endast God Balans shaker...

Goda är dom och inga bismaker av aspartam trots att de innehåller det, skumt men bra.
Jag läste på deras hemsida igår att man inte ska bli hungrig när man äter 3 st shaker om dagen och dricka minst 3 l vatten om dagen.
Min erfarenhet efter denna dagen är att jag känner mig mätt när jag precis har druckit en shake, men efter ett par timmar börjar jag känna mig hungrig, jag dricker då mer vatten för att få bort lite av hungerkänslan, jag vill ju gärna att det ska gå 4 timmar iaf mellan måltiderna och då handlade det en del om att stå ut faktiskt...

Nu är ju detta min första dag så jag hoppas att det känns lättare imorgon, men jag är väldigt sugen på att sätta i mig av köttfärssåsen o pastan som de andra åt idag:) Jag försöker också att hitta saker att lura hjärnan med så att den inte tänker på att jag är hungrig, men jag håller ut och ser vad som händer, timma för timma, dag för dag får det nog vara framöver.

En positiv effekt som jag fått redan idag är att jag känner mig inte helt luddig i huvudet och är inte lika trött idag som jag varit den senaste veckan och det är skönt, men vi får se vad det blir av detta :)

Jag tog en liten PW i förmiddags inte så lång men ändock en liten en:)
Efter det hade jag en underbar stund ute i solen i min älskade badenbaden. Solen var framme 1,5 timma ungefär så då passade jag på att fånga stunden:)
Imorgon hoppas jag på sol hela dagen och lite värme kanske inte hade skadat...

Nu ska jag ta mig min sista shake och se om jag står ut heeeela kvällen för då är dagens ranson intagen, har liiite svårt att förstå att man inte ska äta mer än 3 om dagen, men men det finns ju givetvis en anledning till det.

Ha en go kväll och var rädda om er därute <3

fröken velig var namnet

De som känner mig vet att jag har en tendens att vara lite velig och ibland inte alltid så beslutsam som jag önskar...
Som ni känner till så har jag ju de senaste veckorna ätit enl LCHF och jag tror verkligen att det är bra, men jag har känt mig väldigt instabil och jag är sååå hysteriskt trött och orkeslös. Det känns skitjobbigt. Jag har intalat mig själv att jag får låta kroppen ha sin tid att ställa om sig och det kan väl vara nog så klokt, men idag hände något som jag inte riktigt kan förklara...

Jag var med min fina Katarina på Plantagen, hon shoppade blommor och så tog vi en fuffe i Cafeét. Hon har kört Cambridge sedan i höstas och har blivit så himla smal o fin och hon tog sig en shake när vi gick runt därinne. Smick smack så var hennes middag klar och intagen! Där gick jag och funderade på vad tusan jag skulle äta när jag kom hem... Kände mig bara så rackarns trött på alltihop och fick för mig att jag ska testa Cambridge igen, för jag testade en påse i höstas men den hade så mycket bismak av aspartam så jag mådde lite illa av den.
Men jag kanske kunde stå ut för att det var så enkelt...

Tankarna virvlade igång och jag visste varken ut eller in, bara att jag vill bli pigg och få energi!

På hemvägen gick jag in på gymmet för att träffa min goa Anna som jobbar där och pratade med henne om mitt dilemma. Där har de ett viktminskningprogram God Balans som är shaker i olika smaker och då bestämde jag mig... Nu blir det God Balans... Jag tog en shake när jag kom hem och den var jättegod och inga bismaker.

Jaa ni fattar ju vilken hysteriskt velig människa jag kan vara, inte alltid, men just när det gäller detta så är det ju så viktigt att man mår bra och jag känner ju inte att jag gjort det på över en vecka nu.

Nu hoppas jag på att jag imorgon ska hålla mig mätt och bli piggare snart och även kunna lägga in träning i min vardag. Och när jag läste på om denna metoden så går man tydligen ner 1,5-5 kg / v så det ska bli spännande att se vad som händer och om jag kan hålla mig mätt på detta.
Sedan när jag nått min målvikt och ska börja leva utan pulver så blir det nog lite GI-inriktad kost för mig, jag tror att det är ett bra sätt att minska på kolhydraterna och ändå få äta gott och blandat...

Jaa detta var lite om mina I-landsproblem, kan verka så triviala men ack så stora för mig :)

Nu ska jag nog ta och kolla in en film, när jag kom hem förut så kände jag mig såå trött, men nu känns det som det kommer att ta ett tag tills jag somnar. Jag var ju uppe med tuppen imorse och lämnade in ena bilen på service och tog en PW hem i 25 minuter och med tanke på hur jag mått det sista och att jag sov ca 3 timmar inatt så var jag ju nästintill medvetslös när jag kom hem, så jag somnade gott och sov ända till kl 12, så det är inte så konstigt att jag inte är sovtrött än kanske...:)

Ha det gott därute och var rädda om er <3


livet, ingen självklarhet

idag har mina tankar varit hos en fin vän till mig och hennes familj...
I höstas fick de beskedet att deras lilla 2-åriga dotter drabbats av akut leukemi och en fruktansvärd resa började...
Man kan inte föreställa sig vad de går igenom, helt plötsligt blir barncaneravdelningen deras nya hem, cellgifter, illamående och smärta blir deras vardag.
Det blev till slut så att de behövde göra en benmärgstransplantation på den lilla prinsessan och idag togs det prover för att se om det goda segrat över det onda, åhh vad vi alla i deras närhet håller tummarna att det är så att det goda segrat till slut!! Beskedet får de om 4-10 dagar, och jag kan tänka mig att det är väldigt långa dagar för dem...
Massor av kärlek till er <3

När något sådant händer någon man känner så blir det så skört på något sätt, vi vet ju aldrig vad som väntar imorgon eller om en timma och man försöker verkligen ta vara på livet och uppskatta sådant som vi ofta ser som självklarheter.
Jag är en person som tror att det finns en mening med allt som händer även om det är svårt att se det när man är mitt uppi något, men detta kan jag inte tänka mig att man någonsin kommer att se en mening med, det känns bara så onödigt fullständigt meningslöst...

För övrigt har denna dagen varit väääldigt lugn, jag har inte gjort någonting mer än att laga mat, tittat på tv och fikat med ett par vänner som kom förbi en sväng ikväll.

Till middag gjorde jag kålpudding, såå gott och såå längesedan jag åt det.
Blev lite förvånad när jag letade recept på nätet och hittade ett där man skulle ha sirap i den stekta vitkålen?? Snacka om dolt socker... Jag har aldrig haft någon sirap i min kålpudding och den har varit jättegod utan och det känns faktiskt helt knas att ens tänka sig det... Men men alla är olika, min blev väldigt god utan i alla fall och jag gjorde en god gräddsås till på lite sky från puddingen och grädde och soya, mums!

Känner mig fortfarande i obalans med allt som händer i min kropp just nu, men hoppas att det snart vänder.
Imorgon ska jag upp tidigt och lämna ena bilen på service, så då blir det en tidig morgonpromenad tillbaka hem och jag hoppas verkligen att vädret inte kommer att vara så strilande som det varit idag :)

Jag kommer att få lite hjälp med designen på min blogg av sötaste S och det är spännande att se vad hon hittar på:) Det är tydligen så att hon kan fixa o trixa med min bloggdesign utan att jag är med, så får jag gå in någonstans ( jag har ingen aning om hur eller var...;)) och kolla av innan det flyttas över hit, spännande :)

Nu ska jag ägna en stund åt att tänka på saker som jag är tacksam för, detta kan jag varmt rekommendera er alla att göra, jag ska försöka göra det iaf en gång om dagen, det är så lätt att ta saker och människor för givna...

Så jag börjar med att vara tacksam över er som väljer att läsa min blogg, tack fina ni, var rädda om er därute <3


Älsklingens födelsedag

är det idag :) Och tänk att väderguden gillar honom så mycket så att han förärades med ett strålande solsken på eftermiddagen när han kom hem från jobbet, det är kärlek ;)

Idag fick han köpt smörgåstårta och den slank ner den med:)
På eftermiddagen tog vi en liten promenad i det goa vädret, helt underbart...

Tidigare idag var jag och fikade hos min goaste M, det var längesedan vi hade en sån där riktigt lång och mysig fuffestund tillsammans, så det var välbehövligt. När solen tittade fram invigde vi hennes nyinköpta superfina altanmöbler, spring is in the air...

Jag passade på att ta ut våran lilla kanin en stund, den stackarn har ju inte varit ute på hela vintern för det varit så kallt. Hon blev helt förvirrad och gjorde inte direkt några glädjeskutt som jag förväntade mig, det var nästan lite Ferdinand över henne..:) Men snart blir det varmare på nätterna med och då får hon flytta ut i uteburen igen.

Igår gjorde jag en supergod och superenkel spenatsoppa: fryst spenat, grädde, lök, vitpeppar och en buljongtärning. Servera gärna med kokt ägg. Mums!

När jag skulle handla mat igår så hade de nästan ingenting av de saker jag ville köpa så jag blev helt störd och kom mig inte för att tänka om, så det blir till att åka till affären idag igen och se om jag kan hitta lite inspiration.

Jag är så himskans trött hela tiden och bara längtar efter att få känna mig pigg igen, jag tror att det beror på mitt beroendeavbrott, jag har läst att man kan få en depression light av det och jag tror att det har drabbat mig. Men som sagt det går snart över, men det är inte så kul medans det pågår, men jag håller ut för trots att det är en tuff period så känner jag hela tiden fördelarna och de är så positiva så dem vill jag inte bli av med.

Har så konstiga tankar ibland när jag ser t ex reklam på tv för godis, "ska jag aldrig mer äta det goda..." Då kommer en känsla av saknad och tråkighet över mig... Men då försöker jag någonstans ta fram det positiva med att jag aldrig är äckligt mätt och känner mig helt uppsvälld längre som jag alltid gjorde varje kväll när jag mölat i mig allt godis och all dricka. Det är en klart positiv känsla som jag försöker putta bort den andra känslan med och hittills funkar det, även om det är tufft.

Jag ringde och pratade med en bilförsäljare idag som visste jätte-mycket :) Härligt med människor som kan sitt jobb! Han visste t om att det kommer en ny modell av Kia Picanto om 1,5 månad så han undrade om jag inte ville vänta tills dess så att jag får den senaste modellen, och det är klart att jag ville:) Den var jättefin och lite tuffare än den förra modellen så det är nog värt att vänta på:) Så fortsättning följer när vi fått reda på kostnaderna för den (för det visste han inte än) ;)

Hoppas att det blir sol imorgon igen, jag skulle verkligen vilja ha en heldag i min badenbaden, det gör så gott i själen:)

Nu ska jag åka till affären och se om jag hittar något fett o gott att peta i mig till kvällsmat :)

Ha det gott därute och var rädda om er <3

nya skor...

...verkar vara en större utmaning än jag kunde tänka mig.
Idag åkte vi iväg till Deichmanns skor och de hade verkligen så mycket superfina skor, till kanonpriser, men inga vanliga vita sneakers i skinn som jag vill ha :( The skojakt continues...

Vi var också iväg och kollade på bil. Jag vill gärna prenumerera på en bil, det verkar så bra att ha en fast månadskostnad där allt utom bensinen ingår, så vi var och kollade in Kiabilar som har sådan miljöbilsprenumeration. Vi lyckades med konststycket att hitta en säljare som visste absolut ingenting.
Det han lyckades klämma fram var att om det går bra att återkomma imorgon så kan jag kolla upp saker och ting i lugn och ro, det blir nog bäst för bägge parter... Nej min lille vän, då går vi nog till någon annan som åtminstone vet vad bilarna kostar, inte ens det visste han...

Men hursom helst så blir det nog en liten söt Kia Picanto till mig, drar knappt någonting i bensin och en hyfsad månadsavgift för en helt ny bil (detta har jag kollat upp själv på nätet efter att vi kom hem;))

Igår läste jag ut min underbara bok som jag varmt kan rekommendera till er som gillar deckare: Fruset ögonblick av Camilla Ceder, det är hennes debutroman och jag ser verkligen fram emot fler böcker av henne:)

Nu när jag börjat med LCHF så ser jag inte längre viktnedgången som den största vinsten, jag har bestämt mig för att inte väga mig på ett tag, för jag fick min kickstart på -3 kg på 2 veckor och det var vad jag behövde för att motivera mig att fortsätta.
På vägen får jag så mycket annat positivt som verkligen är motiverande, jag har t ex inte tagit allergitabletter på 3 dagar, vilket jag gjort varje dag sedan vi tog in kaninen i vintras. Jag t om städade buren utan munskydd igår och fick ingen reaktion alls. Kollade in Annica Dahlqvists blogg och läste alla kommentarer om olika hälsovinster som hennes läsare delar med sig av, helt otroligt! Där var flera som hade upplevt samma sak med allergi och även astma, så nu hoppas jag att jag ska slippa min inhalator snart också :)
Ja nu tror jag att många tänker att det säkert är för att man VILL tro att man blir bättre, men jag skiter i vilket faktiskt, jag har ju kunnat ta bort min medicin och det är en vinst för mig :)

Jag känner mig lite halvknas idag så min apit har inte varit på topp, så dagens matintag har inte varit vad det brukar men till frukost åt jag fil, keso o kanel, mellanmål en skiva finn crisp med ishavssallad och en fuffe med grädde. När jag blir hungrig ska jag äta rökt bog med currysåsen som blev över igår.

Min lilla trollunge ringde från Gran Canaria idag, hon hade det bra men hade bränt sig i solen stackarn :(

Hoppas att ni alla haft en bra helg och var rädda om er därute <3

det lilla helvetet

I ett par dagar har jag genomgått ett litet helvete tror jag minsann.
Detta med beroende är ingen piece of cake, det sitter ju inpräntat i ryggmärgen o hjärnbarken och överallt tydligen...
Jag har känt mig lite off ett par dagar och då säger ju den lille röda med hornen som sitter på min axel att nu är det dags att äta godis och trösta sig lite, det brukar ju hjälpa lite... Kom igen nu, liiiite godis kan du nog ta....

Samtidigt som jag inte har något sötsug så utspelar detta sig troligen p g a att jag programmerat mig själv på detta viset i så många år. Märkligt hur man funkar egentligen... Detta skulle kunna innebära att jag kunnat vräkt i mig massa gottis fast att jag egentligen inte var sugen bara för att det är ett så invant beteende.

Men vet ni? Jag gick inte på den lätte!! :)) Jag kopplade in den pyttelilla delen av min hjärna som kan uppfattas som något klokare än resten av den gråa sörjan och stod emot!! Yes!! Men det var ingen enkel match, den är jätte-tuff! Den har bestått av både lite ångest och tårar, men jag stod emot!!

Helt emot jantelagen kan jag faktiskt slå mig själv för bröstet idag och vara riktigt stolt över mig själv! F-n vad bra jag är!! :)

Mitt i allt igår så hade jag lovat min älskade sambo att jag skulle göra en smörgåstårta till honom. Han älskar smörgåstårta, men det är ju som bekant hysteriskt dyrt, så jag tänkte försöka mig på att göra en egen. jag hittade ett recept på nätet som verkade gott så igår hade jag lite terapi genom att skapa denna förhoppningsvis goda premiärtårta:)



.

Och titta där! Nu lyckades jag lägga in mitt första foto här i bloggen med :)
Den här får han sätta i sig alldeles själv, vilken lycka! (förhoppningsvis...;))

Igår åkte mitt lilla Troll till Gran Canaria med sin pappa:) Jätteroligt för henne och såå spännande med flygplan o allt:) Men hennes mamma tycker att det känns jobbigt att hon är så långt bort... Men en vecka går ju ganska fort så snart är hon hemma igen med massor av kuliga saker att berätta:)

Min frukost idag bestod av fil med keso o kanel, jag var inte jättehungrig imorse så det var en lätt o lagom frukost idag, tar man ett eller två kokta ägg med majonnäs till detta så är det en alldeles utomordentlig start på dagen för normalhungriga :)

Till middag blir det kyckling med fet currysås gjord på cremefraiche, vitlök och smör och givetvis curry ;)

Men nu mina vänner börjar det bli dags för fuffe, så jag avslutar här med att önska happy lördag everyhopa <3


RSS 2.0