Atjoo o riv i halsen

var det jag vaknade till idag...
Kände mig inte riktigt kry och skulle varit och hälsat på goaste Å och hennes lilla sötnosbebis, men det fick jag ställa in och jag skulle även hälsat på min goa T på eftermiddagen, men det fick också ställas in:(

Somnade om på morgonen och sov riktigt länge och det var väldigt välbehövligt.

När jag väl vaknade så var det strålande väder ute, så jag passade på att placera mig intill husväggen i min goa badenbaden och näsan uppi solen:) Efter en stund kom min fina granne också ut, så där blev vi sittandes i flera timmar, babblandes och givetvis slank det ner ett par koppar fuffe ;)
Så det blev en alldeles underbar dag trots allt.

Idag har det varit lite si och så med matintaget, för min aptit har inte varit på topp när jag inte känt mig riktigt kry, men jag gjorde en väldigt annorlunda frukost: Stekt korv, äggröra och bearnaisesås...hmm... Ja jag sa ju att jag inte var riktigt som jag skulle idag ;) Men då var det jätte-gott:)

Till middag blev det ugnsstekt falukorv med lök och chilisås, tomater och turkisk matlagningsyoghurt.

Mellanmål: brieost, oliver och lite cashewnötter.

Under de senaste dagarna har jag pratat med lite olika personer om det här med sockerberoende.
Att jag under så lång tid tyckt att jag varit en gottegris, och det har jag verkligen varit, men att jag inte fattat förrän för några veckor sedan att jag faktiskt är beroende.
Många i min omgivning tycker att de äter mycket godis för de äter godis flera gånger i veckan.
Jag däremot har ätit godis varje dag och gladeligen sköljt ner det med 1,5 l cola, VARJE DAG!
Hujedamej vilka sockerbomber!!
Jag har haft tusen anledningar till att äta godis, antingen för att jag tyckt att det vart synd om mig, eller för att jag varit glad, då firar vi med godis!
Det är ju så mysigt att inta soffläge och myyysa med godis och dricka, eller hur?

Det har som sagt tagit tid för mig att fatta att detta handlar om ett beroende, colan har jag varit medveten om, men inte sockret i sig, allt godis, kakor, bullar, pajer, whatever... Och sällan tar man en bit, det är ju så gott så man kan ju lika gärna passa på att ta en till, eller kanske ytterligare en...
Mmm... och sedan får man ett märkligt lugn när man fått tillföra kroppen detta smaskiga gottiga.
Jag tror (utan att ha någon som helst erfarenhet inom det området) att det är som när en knarkare tar en sil...

När man kl halvtio på kvällen kommer på att man är såå godissugen och utan att tveka kan sätta sig i bilen och åka bort till affären innan den stänger kl tio, då är man nog utan tvekan beroende och inte bara en liten gottegris...

Jaa så har mitt liv varit och jag kan inte riktigt fatta att det beroendet bröts så snabbt med hjälp av att ändra kosten, hjärnan är liksom inte riktigt med, gottegrisandet har ju varit en del av min identitet under så många år, så lika underbart som det känns, lika förvirrande är det. Men det är ju så fantastiskt positivt och jag hoppas att jag är av med beroendet för alltid, men vi vet ju alla hur det är med beroenden, de är luriga...
Jag är i alla fall tacksam för varje dag som går då jag inte känner av något sötsug :)

Mycket godisskriv blev det idag, men nu vet ni lite om min sugarstory ;)

Nu mina vänner ska jag inta soffläge UTAN godis och det är ändå mysigt:)

Hoppas att ni alla haft en underbar solig dag och var rädda om er därute <3

Yesss!!!

-2,7 kg på 1,5 vecka!!! Hur glad som helst blev jag när jag vägde mig i morse!!

Vad glad jag är att jag började med LCHF igen:)
Alla tycker givetvis olika om det här med olika typer av kosthållning, och jag såg ett inslag på nyheterna igår om just LCHF och kolhydratsnojan som sprider sig mer o mer i Sverige. De intervjuade en dietist som tyckte att det var helt hysteriskt och att hon tror mer på en jämn balans mellan protein, fett o kolhydrater och jag kan hålla med henne till viss del, MEN alla är olika. Allt passar inte alla. Jag själv har testat mängder med sätt att äta och mitt bekymmer är inte att jag äter för stora portioner eller äter på McDonalds o pizzerian varje dag. Mitt bekymmer är att jag är sockerberoende...

För mig hjälper det inte att äta mer grönsaker och minska portioner går ju knappt eftersom de inte är så stora från början. Om jag äter mer grönsaker så har jag ju fortfarande kvar mitt sötsug, och när jag fått mina blodsockerdippar om jag varit hungrig en stund så fullkonligt vräkte jag ju i mig godis.
Helt hopplöst och det har tagit tid för mig att förstå att jag faktiskt har ett beroende...

Inget man är stolt över, men jag vet att jag inte är ensam.
Kan ni föreställa er vilken lycka det är att kunna se andra äta godis och inte bli sugen själv?
Det är faktiskt min största vinst med LCHF.

Det är också detta jag vill komma till angående dietistens råd, är man sockerberoende så behövs det nog lite mer brutala förändringar för att det ska släppa än en välbalanserad kost med proteiner, fett o kolhydrater...

Jag är givetvis så glad o tacksam att detta har hjälpt mig och hoppas att det även kan hjälpa andra därute.
Det är också så skönt att jag aldrig blir sådär hysteriskt hungrig så jag får blodsockerdippar längre utan jag blir behagligt hungrig, (lite svårt att beskriva om man inte upplevt det;))

Min tanke är att så småningom kankse gå över på GI, för i längden tror jag att den kosthållningen passar mig bättre, men jag ville ju ha en kickstart och det har jag verkligen fått :))

Jag vet att en del av er vill få lite tips om vad jag äter så här kommer dagens matsedel;) :

Frukost: 4 skivor ost med smör på, 1 glas vatten, Tjock smoothie gjord på 1 dl smetana, 1 dl grädde, 1 dl hallon. Detta kör jag i mixern ca 1 minut. Den blir lite tjock i konsistensen så man får äta den med sked. Himmelskt gott! :)

Middag: Resten av köttfärsgratängen från igår: Köttfärs stekt i lök, hälles i en gratängform. Gör en röra på 2 dl smetana el creme fraiche, lite grädde, 2 ägg, en burk krossade tomater, vitlök, salt o peppar. Häll röran över köttfärsen och hyss in i ugnen 225gr i ca 20 minuter. Dela en paprika och fyll bägge halvorna med gratäng och strö riven ost över. MUMS!! :)

Mellanmål 1: En avocado med Ishavsröra.

Mellanmål 2: Fyra tjocka skivor Brieost. En näve cashewnötter.

Eftersom jag har grädde i mitt kaffe så blir nästan det som ett mellanmål också :) Till fuffet tar jag gärna en bit mörk choklad 85%, det är gott att unna sig och jag är nöjd med det :)

Till alla måltider dricker jag vatten, och även mellan så det blir nog 2-3 liter /dag.

Jag var iväg till min Sötstrumpa en stund idag och där var det gott fuffemys och mycket prat om allt mellan himmel o jord, precis som det brukar vara:)

På eftermiddagen var vi äntligen och beställde tapeter till hallen och allrummet, det kommer att bli sååå fint:) Först var vi inne på att vi skulle ha vita tapeter, men eftersom vi har så öppen planlösning så blev det till slut vitt överallt och det tyckte inte jag kändes bra, men idag löste vi det, med helt andra tapeter, tur att de får in nya kataloger varje vecka, nu när vi springer där så ofta i tapetaffären ;)

Jag har verkligen världens bästa älskling, som hänger med i alla mina beslutssvängar:)
Tack älskling du är bäst <3

Nu står kaninbursstädning på schemat, sedan ska jag umgås med min spännande bok och så måste jag se på Desperate Housewifes...;)

Ha det gott alla därute och var rädda om er <3

Härliga måndag

Idag har det varit en alldeles alldeles underbar dag :)

Jag gick upp tidigt (för att vara morgontrötta jag...;)) Och följde med en av mina fina vänner på ett läkarbesök på Östra Sjukhuset och sedan tog vi en fika.

Efter det åkte jag hem till min goa vän S och då var det dags för lite lunch och mera fuffe ute i den underbara solen. Vid hennes husvägg var det helt underbart och man kunde faktiskt sitta utan jacka, HÄRLIGT!!!! Och de hade en liten snödroppe i rabatten, våren blev inte helt bortskrämd av snön i går ändå :)

På eftermiddagen fick jag besök av fina H som skulle köpa ett dattduksbord av mig och då bidde det lite mer fuffe ute i solen, så denna dagen har jag tillbringat större delen av ute i solen, och det mina vänner, är verkligen mumma för själen <3

Till middag idag blev det köttfärsgratängen jag gjorde förra söndagen, hade lite idétorka och den är ju så enkel att slänga ihop, så så fick det bli, och gott var det denna gången med:)

När våren kommer känner jag att det börjar bli dags att lägga sig i solariet några gånger så man inte bländar sin omgivning när man snart ska börja visa lite av benen...
Där vi bodde innan hade vi ett kanonbra solarium i gemensamhetslokalen som kostade två guldpengar. Det var alltid bra rör och så enkelt. Nu har vi inte den lyxen längre så nu blir det väl lite dyrare att sola och så vet man ju inte riktigt om man hamnar på ett bra ställe eller inte. Inget kul att betala för något som inte blir något ;)

Vi var en sväng på Ica för en stund sedan och jag blev väldigt förvånad när vi gick därinne, för halva butiken var avspärrad för golvtvätt... Vissa frysdiskar kunde man inte komma åt och hela dricka-avdelningen var avspärrad, hur tänkte man då?? Sådant får man väl göra när butiken är stängd??  
Sådant ser man minsann aldrig på Icareklamen på tv...;)

Nu ropar magen på hallon och vispgrädde :)

Ha det gott därute och var rädda om er <3

Hoppsan vad fel det blev...

Det är inte alls Camilla Läckberg som skrivit boken jag köpte, det är Camilla Ceder...

jaja, jag får skylla på att min hjärna inte ställt om sig utan kolhydrater ännu...;)
Boken är hittills bra i alla fall och fångade mig direkt, Me Like :)

Bye bye <3

Tjohoooo!!!

Jag klarade att flytta mina inlägg från den gamla bloggen!! :))) NU ska jag äntligen umgås med Camilla Läckberg :)

Happy söndag everyhopa <3

Snöig??? söndag

Hej alla fina :)

Inget vidare med snö nu när våren har hälsat på, mem imorn ska det väl bli bättre igen :)

Idag har vi, hör o häpna, varit på Backaplan igen:) Jag behöver ett par nya skor och det var ingen lätt jakt att hitta såna som jag vill ha.... Varenda sko o sportbutik på Backaplan är genomgången utan något resultat:(

Jag vill ha ett par helvita sneakers i skinn, inte high top, och det kryllar det minsann inte av. Reebok har en, men jag stör mig på den fula flaggan som de envisas med att ha på sidan... Jag ska kolla lite på nätet och se om jag kan hitta några där.

Vi fick i alla fall shoppat varsin bok på bokrean, så efter jag har meckat lite här på bloggen så ska jag inte göra något annat än läsa resten av dagen:) Jag köpte Camilla Läckbergs "Fruset ögonblick", så nu får vi se om den är bra:) Har inte en bok fångat mitt intresse de första 10 sidorna så har jag väldigt svårt för att fortsätta läsa den, men jag har lyssnat på en ljudbok av henne tidigare, "Olycksfågeln" , och den var jätte-bra så vi får hoppas att denna är lika bra.

När vi var på Backaplan var vi inne på Burger King för vi blev lite hungriga, jag fick en underbart god Whopper jr utan bröd, de serverade den i en plastskål med bestick, Supergott!! Jag älskar verkligen Burger Kings hamburgare så det var roligt att de kunde fixa det så käckt till mig, en eloge till dem :)

En annan fantastisk smakupplevelse jag hade idag var min underbara frukostsmoothie:) Jag testade för första gången den laktosfria mejeriprodukten Smetana. Jag tog ca 1 dl Smetana, knappt 1 dl grädde och ca 1 dl hallon (tinade) och körde i mixern ett par minuter, Jisses vad gott det var!!!!

Till middag blir det rester av det grillade köttet från igår och den underbart goda bearnaisesåsen från Ica.

Min underbara bästaste precious vän A ringde precis. Hon har vart på skidsemester i Österrike i en vecka så det var sååå roligt att äntligen få prata med henne igen.

Nu mina goa vänner så ska jag umgås med Camilla Läckberg och se om hon fångar mitt intresse, ha en fortsatt go (hysteriskt snöig) söndag och var rädda om er <3

Jag är inget datasnille...

så jag vet inte hur jag ska få hit mina gamla inlägg från den gamla bloggen, men men så är livet så jag får börja om idag helt enkelt, hoppas att vi ska trivas här ni och jag :)

Jag har ju inte bloggat mer än en dryg vecka så det är ju inte så mycket vi missar.

Jag valde att byta till denna bloggsidan för att den verkar enklare att hantera, så nu får vi se om det är så :)
Jag hoppas annars att jag får hjälp av sötaste Sarah som också bloggar här, så hon kan säkert jätte-mycket :)

Eller så kanske jag kan be BlondinBella eller någon annan hejare om hjälp...;))

Ha det gott alla fina <3


Ny blogg

Hej alla fina:)

Jag bestämde mig för att flytta min blogg, så nu huserar vi här istället:)

Och självklart valde jag en rosa bloggsida <3

Jag ska försöka mig på att kopiera över mina tidigare inlägg, är inte alls säker på att jag klarar det eftersom jag inte alls är kunnig inom detta enorma område, men vi håller tummarna att det funkar :)
Ha en fortsatt nice lördagkväll och var rädda om er därute <3

Välkommen till min nya blogg!


Ännu en härlig vårdag

Visst blir vi glada när solen skiner på oss? Trots att det är lite kyligt i vinden så känns det så underbart ute :)

Idag har vi varit på tippen och slängt alla barrbuskar som vi tagit bort på tomten, och givetvis så blev det massor med bös i bilen, så nu får jag nog ta och köra den till en sådan där käck firma som tvättar in och utvändigt för runt 100-lappen :) Me like ;)
Efter tippen tog vi en tur till Backaplan igen, för att göra det vi missade igår.
Jag köpte en i-phone för en månad sedan och de skulle ta emot min gamla telefon som är sönder så kunde jag få ett skal till min nya telefon, jätte-käckt, så det gjorde jag idag och vilken tur jag hade att det var sista dagen som erbjudandet gällde, så nu har jag en rosa fin telefon :)

Jag måste ju också berätta att när jag vägde mig i morse så visade den snälla vågen att jag gått ner 2 kg på en vecka :))) Jätte-glad blev jag fast att jag vet att det är vattenkilona så känns det ändå kul att det händer något.

Vi beslutade oss också för att vänta med planteringen av buxbom eftersom de tydligen inte var klara med återställningen på vår framsida efter att de lagt om vattenrör där, så då kan de göra iordning där först så får vi se hur det blir innan vi grejar.

Eftersom det var så vårigt ute bestämde vi oss för att premiärgrilla idag.
De andra ska äta lamm, klyftpotatis och kantarellsås och jag ska äta fläskkotlett med bearnaisesås, MUMS!!

När vi kom hem från vår lilla shoppingrunda så åt jag nog den märkligaste lunchen jag ätit någonsin...
Avocado med skagenröra, brieost och rökt makrill.... Men det var faktiskt gott hur konstigt det än låter :)

En sak som jag är förundrad över är det här med killar och bilbälten...
Min sambo kör gärna en bra bit innan han tar på bältet och så fort vi närmar oss en parkeringsplats så åker bältet av, mitt ex gjorde likadant. När jag var på handledarkurs när min äldsta dotter skulle ta körkort så sa flera utav de manliga deltagarna att de ofta körde utan bälte. Det verkar som att killar tycker att det är på något sätt livsfarligt att ha bälte på sig... Spännande iakttagelse tycker jag, jag vet ingen av mina kvinnliga vänner som gör så... ;) Manligt o kvinnligt kanske? ;)

Nu är det dags att börja med maten så jag önskar er alla en underbar lördagskväll och glöm inte Earth Hour <3

Härlig fredag

och solen skiner idag igen:) Och dessutom blåser det inte idag (inte än i alla fall...;)).

Idag har jag varit uppe med tuppen igen och skjutsat Trollet o bonusdottern till skolan.
Känner mig lite trött men har två killar här som springer ut och in hela tiden. De ska installera fiberlan och det skulle kopplas in i huvudjacket trodde vi för så var det där vi bodde innan. Och huvudjacket sitter så fint mitt på väggen i hallen, hur lättåtkomligt som helst.
Men hoppsan!! Då skulle det installeras i sovrummet istället... Det rummet är nog typ 7 kvm och ni kan ju tänka er hur mycket plats det är där inne när en dubbelsäng och en byrå är på plats...
Ja det var ju bara att flytta ut alla sängkläder o madrass och ställa upp sängen på högkant, men de var så himla positiva och de såg inga problem alls och då gjorde ju inte jag det heller :)

Tänk hur olika saker och ting blir beroende på vilken inställning man har...

Jag tror verkligen på budskapet i The Secret. Det du skickar ut är det du får. Tänker man hela tiden att detta kommer inte att gå, då går det inte heller. Försöker man att fokusera på det man vill uppnå hela tiden istället för de saker som man kan se som hinder på vägen dit då blir allt mycket lättare och jag tror verkligen att man kommer att nå sina mål:) Det är inte lätt att ställa om sina tankar, men när man väl lyckats med det så kommer det att generera i så mycket roligt:)
Jag håller själv på att försöka lära mig att ställa om mina tankar, det är inte lätt, men livet blir faktiskt lite roligare om man bestämmer sig för att det ska vara lite roligare, att man försöker se positivt på saker :)
So keep on smiling and the world will smile with you <3

Idag ska vi åka till plantagen och förhoppningsvis köpa buxbom som vi ska plantera på framsidan tillsammans med våra goa grannar i huset intill. Ett cykelställ ska även införskaffas så att vi kan förvara våra cyklar på framsidan. Mycket fix o trix har vi framför oss, men det ska bli kul att få lite ordning och få det lite mer som vi vill ha det :)

Nu mina vänner är det dags att gå ut på framsidan och ta en gooo fuffe med mörk choklad till och sätta upp näsan i solen en stund.... Underbart <3

Ha en underbar fredag och var rädda om er därute <3

Vårvindar friska...

...kan vi ju konstatera att vi har, MEN vi har även underbara solen framme och det gör gott för lilla själen:)

Jag skulle ha haft en morgonträff med goaste M imorse efter jag lämnat Trollet till skolan, men jag hade svårt att somna igår så jag kände att jag behövde hem och sova en stund till och det visade sig att hon också var i stort behov av sömn så det blev en vilosam förmiddag för oss båda istället. Men vi tog oss ett långt telefonsamtal när vi vaknat, det funkade ju det med fast visst är det trevligare att träffas...

Min sömnlöshet berodde på att jag mådde så fruktansvärt illa igårkväll, troligen efter att jag fetade till mitt matintag rejält igår, det passar nog inte min kropp så jag tänker om igen, (velig???...jag???;))
Så från o med nu så äter jag mer "normal" LCHF. Jag har haft två fantastiska rådgivare idag som fått mig att inse att man nog ska känna in vad ens egen kropp mår bra av och inte vad andra mår bra av, tänk vad lätt det verkade och vad jag är duktig på att krångla till det, alldeles fantastiskt duktig på det faktiskt;)

Jag fick även rådet att inte fokusera så på att få viktminskningsresultat utan fokusera mer på hälsovinsterna som jag får, och de är många. Jag får ju inte blodsockerfall längre, blir inte sådär hysteriskt hungrig utan mer behagligt hungrig, magen blir väldigt lugn och framförallt så har jag inget hysteriskt godissug längre och det är underbart att slippa.
Så nu matar jag hjärnan med detta så kommer det säkert att bli jätte-bra!
Och mitt älskade fuffe med grädde och en bit mööörk choklad kommer jag att fortsätta med för det vill min kropp ha och jag mår bra av det ända in i själen, så det så :)

I eftermiddag skulle jag gått på en jobbmässa med finaste B men våra tider passade inte riktigt ihop så det blev inte så, så istället ska jag ta med trollet till färgaffären så hon ska få titta ut en ny tapet till sitt rum. Hennes rum kommer vi få gjort av hyresvärden så det är ett begränsat urval så vi får verkligen hoppas att hon hittar något hon gillar. (Och som mamma också gillar...;)) Kan någonstans ana att det kan bli en del diskussioner och kanske till och med en och annan muta från mammas sida...

Jag kom på en så underbar idé häromdagen, jag älskar att vara ute och nu har vi ju fått en underbart stor tomt och en jättemysig altan med tak över halva. Tänk om man kunde få tag i en gammal soffa som man kunde ställa därute under takdelen, alltså en riktig mjuk o go soffa. Då kan man ligga därute och läsa och dricka något gott, kanske lyssna på regnet, lite tända ljus...Underbart! Jag ska lyfta den idén med min sambo, frågan är bara var vi får plats med våra utemöbler, kanske man kan sätta tak över hela altanen eftersom vi ändå har så mycket gräsmatta... Konstigt att de flesta idéer man får medför så mycket jobb....:)
Men jag lever med en handlingarnas man, ibland hinner vi knappt bestämma att vi ska göra si eller så så har han fixat det, det är lyxigt <3

Nej nu ska jag packa ihop det jag jobbat med och strax åka iväg och hämta trollet :)

Må så gott därute och var rädda om er <3

cocos eller kokos...?

Det är frågan... Jag stavar alltid cocos med c, men har sett att det finns de som stavar med k och då kan man ju börja fundera på vilket som är rätt:) Spelar ju egentligen ingen större roll eftersom det är ganska uppenbart vad man menar ändå, men ibland dyker det upp sådana där värdelösa funderingar som egentligen inte spelar någon roll.
Jag hade supermysigt och trevligt besök idag av en kär vän och hennes lilla goa dotter som är 6 månader.
Såå underbart go och glad liten tjej som bara skrattar hela tiden, man blir så glad bara man ser henne <3

Vi åt líte lunch här och då gjorde jag cocospannkakor, (därav min cocosfundering;)) med grädde och jordgubbar, mums!

Pannkakorna gör jag så här: 1 dl grädde, 2 ägg, 1dl cocos, vispa ihop och stek i mycket smör :)

Efter maten så lekte vi skönhetssalong jag och Å, medan mitt lilla Troll underhöll lilla söta bebisen, jag tonade håret och klippte luggen på Å och nopprade ögonbryn och färgade dem, jätte-kul och hon blev jätte-fin:) (hon gjorde detta verkligen på egen risk...;))

När våra besökare hade åkt hem åkte vi en sväng till affären för att fylla på mitt skafferi av fet mat.
Jag läste igår på ett LCHF forum att man ska äta mindre kolhydrater än jag gör om man vill att det ska hända något snabbt, så jag får nog ändra om lite i mitt matintag, jag äter för mycket mejerivaror för att få den snabba effekten, så idag bidde det pannbiffar, stekta i mycket fett och smöret från stekpannan östa över dem efter stekning och till det ICA:s färdiga Bearnaisesås, supergott, men jag blev mätt väldigt fort så jag misstänker att det blir ett mål till inom ett par timmar.
Jag köpte även Smetana, en slags gräddig produkt som är laktosfri, som jag ska testa för den har mindre kolhydrater är den turkiska matlagningsyoghurten som jag annars använder flitigt.
Men till min stora glädje har jag gått ner 1 kg sedan i måndags, jag vet ju att det är vätska som man tappar i början, men det känns ändå bra att det händer något:)

Vi har ju nyligen flyttat till radhus och här är det lite att pilla med. Bl a ska vi tapetsera överallt, vi har redan gjort vardagsrum, kök o vårt sovrum, så nästa gång är det hallen som ska snyggas till.
Det kan vara lite knepigt att bestämma sig märker vi när det är så många rum som ska göras, för varje tapet ska liksom passa ihop med de som de kommer att brytas med för vi har en väldigt öppen planlösning.
Vi hittade iaf en fin vit tapet som vi ska ha i hallen härnere och sedan fortsätter vi troligen med den uppi trapphuset och övre hallen, och sedan hittade vi en jättefin tapet som är vit i botten med mönster till allrummet på övervåningen, så då ska det bara göras då...;)

Vi har även en underbar tomt på ca 1000 kvm som ska fixas till lite. Vi vill gärna sätta en häck in till ena grannen där det är helt öppet mellan tomterna och det tycker vi inte riktigt om, lite privat vill vi ha det när vi är därute:) Det lutar åt en Tuija för jag tycker det är fint när det är grönt året om och jag hittade en web-butik där man kan beställa plantor så levereras de av ASG så slipper man böket med att få hem alla plantorna, det lär ju bli några stycken :)

Nu mina vänner ska jag ta in en trollunge som ska förberedas för läggdags.

Tack för titten och ha det gott och var rädda om er därute <3

Vår!!!!

idag har det varit en alldeles underbar dag:)

Efter gårdagens huvudvärk var denna dag som mumma för själen.
Åkte iväg till min Sötstrumpa imorse för hon behövde låna bilen en sväng då hennes är på lagning.
Soffmys med tv4 nyhetsmorgon och lyckades faktiskt slumra en stund vilket var välbehövligt efter en natt med lite sömn.
När hon kom tillbaka fixade hon äggröra o bacon o naturligtvis fuffe och så kom ytterligare en go vän till oss, solen strålade och på uteplatsen var det lä, så där passade vi på att äta lunch och fika med näsorna i solen, och givetvis tjattrandes;) Så underbart att kunna ta vara på de stunderna med underbara vänner och härlig sol, som sagt, mumma för själen.
Jag är så tacksam att jag har turen att få ha så många fantastiskt goa vänner i mitt liv, som verkligen finns där, precis som jag finns där för dem.  Vissa av de som är väldigt nära vänner har jag inte kontakt med så ofta, men jag vet att skulle jag behöva dem så finns de där, vilken tid på dygnet det än må vara, och de vet att det är ömsesidigt, det är verkligen fantastisk vänskap. Kärlek till er, ni vet vilka ni är <3

Jag kanske ska förklara ordet fuffe som = kaffe... En bekants barn sa det en gång och jag tyckte det var ett ord som passade så bra och låter lite godare än kaffe (ja jag vet att jag är lite knäpp...;))
Hur som helst så lärde jag mig inte att dricka fuffe förrän jag var typ några år yngre än jag är idag :)
Jag har inte blivit en sån där stordrickare heller, ett par koppar om dagen är max vad jag klarar av annars blir jag helt speedad, och tycker inte att det är så gott då heller. Sedan är det viktigt vad man dricker ur, helst ska det vara en fiiin mugg, jag tror att jag skulle kunna köpa hur många kaffemuggar som helst för det finns så många fina:)
Det är inte så kul att dricka fuffe själv heller, det är verkligen en social dryck och jag vill gärna ha något till fuffet, särskilt om jag inte har sällskap... Helskumt egentligen, men så är det ;) Och - grädde!
Nu när jag kör LCHF så är det så smaskens med grädde i fuffet, eg hade jag gärna haft en liten teeniweeni skvätt socker i också, men det går ju inte nu, då pajar jag ju hela dieten, så grädde får räcka. Och en bit 85% choklad....MUMS!!
Fika är livet...;)

Efter det supermysiga besöket hos Sötstrumpan så bar det hemåt och dags för mellis som idag bestod av Mozarella o tomat igen, och till middag bidde det kokt korv med skagenröra, mmm fett o gott :)

Det känns som att min cola o godis abstinens har lagt sig, den är definitivt inte lika stark som den var igår, det var riktigt hemskt igår och tänk vad nära jag var att ge upp och bara vräka i mig allt sött jag kunde komma över, men idag är jag sååå stolt och glad över att jag inte lyssnade på han den lille röda med hornen på min axel som hejade på åt fel håll:) Haha där fick han minsann!! Och otålig som jag är så väntar jag bara på att få se ett krympningsresultat, det har ju faktiskt gått 4 dagar...

Nu ska jag se till att mitt lilla Troll kommer upp ur badet för det börjar bli läggdags för henne, sedan tänkte jag ta mig ett bad själv och tända massor av ljus och bara mysa resten av denna dagen...<3

Ha det gott där ute och var rädda om er <3

Ingen skön måndag...

idag har min dag huvudsakligen bestått av huvudvärk...
Vet inte om det är baskelusker som invaderat eller om det är socker o cola abstinens..
Skulle göra nästan vad som helst för ett glas (eller varför inte en hel flaska) cola och en påse godis!!!

Jag tog en bit 85% choklad till mitt fuffe förut och det var himmelskt gott, men tyvärr dämpade det inte sötsuget lika mycket som jag hade hoppats. Jag hoppas att de värsta dagarna är över efter denna hemska måndag och att det känns lättare framöver.

Pratade med en nära vän förut idag om ett hett ämne - Skitsnack.
Var går eg gränsen för denna omdiskuterade aktivitet som roar så många?
Och vad är eg skitsnack?
Om jag upplever att en person behandlar mig fel, är det då skitsnack om jag berättar det för en annan vän?
Det är ju faktiskt fakta om hur jag upplevde en sak, lika väl som att jag berättar för en vän att en annan person har gjort något bra, eller?
Berättar jag något som är negativt om en person till en annan som jag även skulle kunna säga direkt till den personen, och troligen gör också, är det då skitsnack?
Skitsnack för mig är när någon snackar osanningar om någon annan, de kanske har dragit egna slutsatser om en person som de sedan sprider vidare utan att egentligen ha någon grund eller belägg för det de säger.
Detta är ju ett väldigt hett ämne som jag tror att vi har väldigt olika uppfattning om, vart gränsen går.
Vad tycker du?

Nog om skitsnacket för nu, jag fick ett så trevligt telefonsamtal i förmiddags från en mycket god o glad vän:)
Hon kommer hit med sin underbara lilla bebis på onsdag och förgyller min dag och så ska vi fixa henne lite inför lördag då de ska ha namngivningskalas för sin lilla prinsessa :)
Jag blev såå glad och hedrad att få förtroendet att fixa henne, så jag ser fram emot en härlig onsdag :)

Eftersom vi fick mat över igår så behövde jag inte laga någon mat idag, det kändes skönt att slippa med tanke på att jag inte mått så bra, så det blev lite mozarella o tomater till mellanmål och den goda gratängen från igår till middag. Nu när jag LCHF:ar så har jag grädde i mitt fuffe så det blir nästan ett litet mellanmål det med ;)
Har lagt lite jordgubbar på tining så jag kan göra mig en go smoothie till kvällsmat och lite nötter förstås, vad gjorde jag utan nötter?? ;)

Tänkte försöka mig på att lägga upp lite bilder här på bloggen (dock inte idag, när huvudet inte riktigt är med, fast vid närmare eftertanke så vet jag inte när det är riktigt med...;))
Jag har ju mycket att lära här i denna nya cybervärld :)

Nu ska jag vila lite igen med förhoppningen att jag mår bättre imorgon.
Ha det så gott alla ni där ute <3

Sköna söndag

Idag har det varit en riktig slapp-dag här hemma. Det är ganska skönt ibland att bara vara och inga måsten.
Jag bestämde mig igår för att börja äta enl LCHF igen. Jag testade det i drygt en månad i somras och gick ner 5 kg ganska fort. Då avbröt jag när vi åkte på en liten semestertripp och när jag sedan tänkte fortsätta när jag kom hem så började jag må illa och få ont i magen av den feta maten tror jag, så jag slutade.
Sedan har jag varit inne en sväng på GI men det blir inte den där kick-starten som jag gärna vill ha.
Eftersom det blev så när jag skapades att de glömde av att ge mig en ganska bra egenskap, nämligen tålamod, så vill jag ha snabba resultat....
Viktväktarna har funkat ett par gånger tidigare i livet, men det testade jag nu för några veckor sedan, alldeles för lite resultat det med. Så nu testar jag LCHF igen och hoppas på att det funkar snabbt för fröken otålig:)
Jag har ca 7-8 kg jag skulle vilja bli av med för att nå min trivselvikt och hoppas att det händer snabba grejer nu ;)

Jag lagade en för mig ny maträtt idag som jag gärna delar med mig av om det finns någon annan som kanske vill testa:
Köttfärsgratäng
Stek köttfärs med hackad lök, krydda efter smak
Rör ihop Creme Fraiche, lite vispgrädde, 1 ägg, vitlök, krossade tomater och salt, vitpeppar och svartpeppar.
Lägg den stekta köttfärsen i en gratängform och häll över röran och in i ugnen 225 gr ca 20 min.

Till mig la jag upp gratängen i två paprika halvor, men resten av familjen åt pasta penne till.
Supergott och superenkelt och alla härhemma tyckte det var jätte-gott:)

Om det är så att någon som läser detta också äter enl LCHF så får ni gärna tipsa om enkla och goda maträtter i kommentarerna för man får lätt idétorka:)

Den värsta biten för mig tror jag är colan.... Jag är verkligen colaberoende, igår kväll var jag sååå nära att bara frossa i mig både cola och godis, men jag lyckades stålsätta mig. Jag vet ju att de första dagarna är värst, att man bryter sockerbehovet ganska snabbt med LCHF, så det är bara att härda ut och ta ett glas vatten och göra en smarrig grädde och bär portion istället:) Och inte glömma att klappa sig själv på axeln för varje dag man står ut;)

Nu alla fina ska jag ropa in mitt lilla Troll så hon får ta sig ett litet bad innan läggdags :)

Må så gott och var rädda om er därute <3

Hej igen alla fina

många tankar snurrar i mitt lilla huvud nu förtiden, vart är jag på väg, vart har stjärnorna tänkt leda mig?
Konstigt nog så känner jag mig ändå trygg o lugn med att allt kommer att ordna sig och då menar jag på jobbfronten och inkomstfronten, det är ju inte så att a-kassan gör så att det svämmar över på kontot direkt...:)
Någonstans har jag ändå en tro på mig själv och just nu har jag valt att följa det som kommer till mig i tankarna, därav starten av denna blogg t ex.
Jag är ju ingen Blondin Bella bara lilla Mörka Maya ;)

Men jag hör till den kategorin av människor som tror att allt har en mening även om det är väldigt svårt att förstå det i alla händelser, när man står mitt uppi något.
Fick frågan av en vän idag om jag tror på ödet och ja, det gör jag.
Hon berättade för mig om en situation hon och hennes man hamnat i som var en jätte-grej för dem och helt otippad, det ska bli spännande att se vad de beslutar sig för att göra med det...:)

Min äldsta dotter smålog lite sådär typ "lilla mamma vad håller du på med" när jag berättade att jag börjar blogga, "vet du hur många som gör det egentligen?" frågade hon, neej jag vet att det är mååååånga men vet du hur många det är som INTE gör det då, frågade jag henne:) Mycket handlar om inställning till saker o ting om man ska lyckas eller inte, nu tror inte jag att jag på något sätt kommer att bli rik på att blogga, men det kan bli en lite kul del av mitt liv och det kan dra in lite pengar på sikt om jag har tur och om ni tycker att det är kul att följa mig.

För att återgå till ödet....
För ca 8 år sedan skrev jag en sagobok. Jag lät några av mina vänner läsa den och jag fick fantastisk feed back på den från dem. Alla tyckte att jag skulle skicka in den till något förlag och få den tryckt, men det blev aldrig av och den föll i glömska.
För ett år sedan ungefär så kom jag att tänka på sagan igen och tyckte att det kunde vara kul att läsa den för min lilla dotter som då var 6 år. Jag hade separerat från hennes pappa och trodde mig veta att den skulle ligga på ett speciellt ställe hemma hos honom. Han letade och jag åkte dit och letade efter disketten, men vi kunde inte hitta den.
Det kändes ju lite tråkigt men men, jag fick väl skylla mig själv som inte hade haft bättre ordning på den...
Och den glömdes bort igen....
För ett par månader sedan ringde mitt ex och sa att han hade rensat ett skåp hemma och då hade han hittat disketten!!! Åhh vad glad jag blev!!
Nu har jag skrivit ut den och ska skicka den till ett bokförlag och se om de vill ha den, det ska bli jätte-spännande och någonstans så tror jag att det var en mening med att den var borta och sedan kom tillrätta för att skickas in nu:) Så snälla ni, håll gärna tummarna för min lilla saga...;)

Nu ska jag krypa ner i sängen o titta på filmen "Salt", får se om jag orkar hålla mig vaken hela filmen...:)

Natti natti på er alla fina därute

Hej alla fina

Ny dag nya utmaningar och en dag närmare den efterlängtade sommaren:)

Några av mina utmaningar hittills idag har varit knas med datorn vilket är en stoooor utmaning för mig.
En gång i tiden var jag faktiskt datorsupport på min arbetsplats, när jag blev tillfrågad om att åta mig den uppgiften undrade jag lite för mig själv om chefen var vid sina sinnens fulla bruk.... Men men trodde han att jag skulle klara det så skulle jag nog klara det så lite smått förvirrad tackade jag ja.

En helt ny värld fylld med hubbar och muxar och en och annan hysterisk medarbetare fyllde många stunder av mina arbetsdagar, lärorikt var det fast jag är dessvärre inte bättre på datorer idag för det....

Nu blev jag lite avbruten så jag återkommer senare ha en fortsatt bra dag där ute :)

Välkommen

till min alldeles nyfödda blogg :)
Detta är en helt ny värld för mig, bloggvärlden.... Men jag ser fram emot att få lära känna den och förhoppningsvis ska någon därute i världen tycka att det är kul att läsa det jag plitar ner här.
Det var ett spontant beslut att börja skriva här, eftersom jag inte är superteknisk och ingen hacker så tog det en stund för mig att få allt på plats, men påhejad av min käre sambo så sitter jag nu äntligen här efter ett par timmars klickande och skriver mitt allra första inlägg.... Jaa det känns spännande....
För att göra en liten snabbpresentation av mig själv så att ni får en liten uppfattning om vad jag är för en så kan jag avslöja att jag är en kvinna, 3 barns mamma, sambo med en man och 2 bonusbarn.
För drygt en vecka sedan tog  jag ett beslut att avsluta mitt egna företag som jag startade vid årsskiftet då det tyvärr inte gick riktigt som jag hade hoppats på.  Jag tycker att det känns bättre att avsluta när jag ser att jag går back än att sätta mig i en skuld och jobba i stark motvind, det gör ingen glad, varken plånboken eller själen.
Ja nu letar jag nya utmaningar att försörja mig på och tankarna är många och kanske inte så traditionella, vilket säkert uppfattas som lite galet av många i min omgivning, men jag tror att det löser sig om man bara har tron att det ska göra det. Kan det vara så enkelt? Ja det kan det kanske, ni som kommer att följa mig kommer att få svaret så småningom;)
Nu är det dags för mig att tacka för idag, men jag återkommer imorgon och hoppas att någon kikar in här:)
Natti natti på er därute!

RSS 2.0